Kínai delegáció
2017-12-19
 Az októberi látogatás után november 27.-én ismét kínai delagáció járt a százhalombattai városházán. 
 A látogatók ezúttal is Fujian tartományból érkeztek és nagyüzemi gombatermesztéshez keresnek európai befektetési területet.Míg első alkalommal a 38 millió lakosú Fujian mezőgazdasági minisztériumának, ezúttal a tudományos, technológiai szövetségnek a képviselőit fogadta Sinka László alpolgármester és Varga Imre, a Szákom Kft. ipari parkkal foglalkozó munkatársa.
 
Az európai utazások célja, hogy itt is meghonosítsák az otthoni fejlett nagyüzemi gombatermesztési technológiát, amellyel az Európai Unió piacára szeretnének termelni. Fujianban közel húszféle egészséges és ízletes gombafajtát állítanak elő óriási volumenben, és úgy vélik, azokat az európai vásárlókkal is hamar megismertetnék és megszerettetnék - mondta el Rui Jian Wu, a Fujiani Tudományos és Technológiai Szövetség alelnöke. Hozzátette: előzetesen már tájékozódtak városunkról, mint lehetséges befektetési helyszínről, amelyben nagy lehetőségeket látnak. Szeretnének jövőre vendégül látni egy százhalombattai önkormányzati delegációt, hogy bemutassák a fujiani gombatermesztő technológiát, amely egész Kínában a legkorszerűbbnek számít.
 
A kínai delegációval ezúttal is érkeztek üzletemberek, és közvetítettek a tárgyalások során városunkban, illetve Érden élő kínai vállalkozók. A vendégek megtekintették az ipari parkot, ahol felépülhetne a kínai gombatermesztő üzem.
 
A kínaiak az üzleti ügyekben is nagy jelentőséget tulajdonítanak a személyes kapcsolattartásnak– mondta el Sinka László, aki mind októberben, mind pedig a mostani találkozó során készségesen tájékoztatta a vendégeket a százhalombattai gazdasági lehetőségekről és magáról a városról.

© SZÁKOM Kft. 2013 | Impresszum